Tips när det gäller fotografering

Detta tips gäller dig som ska fota något till din blogg Tumblr eller något ställe där du bara vill lägga upp en bild på. Bilden skall vara med rätt hög kvalitet, för du vill visa någonting du fått, köpt eller bara visa något för dina läsare. Se till att ta bilder så att minst två ser bra ut i kameradisplayen! Om du bara tänker, Åh den här bilden blev bra! och sedan för över alla bilderna, så ser du sedan att den "bra" bilden blev såhär:
 
 
Okej, om den ser ut sådär ser man väl att den är suddig även i den lilla kameradisplayen, men ändå.
I datorn förstoras bilderna regält och därför kanske de som ser skarpa ut i kameran inte är det i datorn. Om du har två bilder som såg skarpa ut i kameradisplayen så är det stor chans att minst en av dessa har bra kvalitet. Om du fokuserade med aoutofokus så är det ofta så att det blir någon liten skillnad på fokusen, och den lilla lilla skillnaden kan vara betydelsefull på datorn sedan.
Om du du håller i föremålet du fotar utan stöd och använder manuellfokus är det stor chans att du flyttar föremålet lite lite närmare eller längre bort från kameran, och då blir effekten likadan som jag skrev där ovanför alldeles nyss.
 
Så, själva tipset är det som står i översta stycket i fet stil. Jag hoppas att ni använder mitt tips, även om säkert flera redan använder det. Det är roligare att läsa en blogg med flera bra bilder.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0